koşuyolu rezonans

+90 216 545 45 55

Alkol Bırakmaya Kesin Çözüm Mümkün Mü?
  1. Home
  2. Genel
  3. Alkol Bırakmaya Kesin Çözüm Mümkün Mü?
alkolizm ile mücadele

Alkol Bırakmaya Kesin Çözüm Mümkün Mü?

Kişinin zarar gördüğünü bildiği halde alkol kullanımına miktarı arttırarak devam etmesi ve bu durumun kronik bir hastalığa dönüşmesi alkol bağımlılığıdır. Alkol bırakmaya kesin çözüm olan biorezonans ise vücut enerjisine odaklanan bir terapi yöntemidir.

Aşırı miktarda alınan ve bağımlılık haline gelen alkol kişinin vücuduna çeşitli zararlar verir. Karaciğer, böbrek sorunlarının temelini oluşturan alkol aynı zamanda zihinsel ve ruhsal açıdan da insan sağlığını bozar. Kişinin mantıklı bir şekilde düşünmesinin önüne geçer, bastırdığı duyguları öne çıkararak yanlış kararlar almasına sebep olur. Fiziksel ve psikolojik zararları olan alkol sosyoekonomik bakımdan da kişinin hayatını etkiler. Bağımlılık haline gelen bu alkol tüketme durumu kişinin hayatında pek çok şeyden önce gelmeye başlar.

Kontrol edilemeyen, bir türlü bastırılamayan alkol içme isteğine sahip olanlar alkolik ismini alır. Alkolik olup bunun yanlış olduğunu bilen kişiler tedavi olmak adına doğru bir adım atmak isteyebilir. Bu nedenle de alkol bırakmaya kesin çözüm olan yöntemlerin peşine düşerler. İlaç tedavisi, terapi gibi yöntemler alkolün sebep olduğu bağımlılığı çözüme kavuşturmak için kullanılmaktadır.

Bağımlılık ile mücadele ederken ilaç kullanmak istemeyenler için ise en ideal yol biorezonans tedavisidir. Kişinin neden alkolizme saplandığının nedenini tespit ederek başlayan bu süreç sonunda olumlu ilerlemeler gözlenme şansı vardır. Alkol bağımlılığına kesin bir çözüm bulmak için öncesinde altında yatan nedenlerin ne olduğunu bilmek gerekir.

Alkol Bağımlılığının Nedenleri Nelerdir?

alkol bırakmaya kesin çözüm

Hayatı fiziksel, psikolojik ve sosyolojik açıdan olumsuz etkileyen alkol bağımlılığının altında yatan nedenler onun ortaya çıkışında ve bir bağımlılık haline gelmesinde rol oynar. Alkol bırakmaya kesin çözüm bulmak için ise öncelikle bu nedenlerin ne olduğu keşfedilmelidir;

  • Çocukluk travmaları alkol bağımlılığının nedenlerindendir:
  • Fiziksel ya da psikolojik şiddet
  • İstismar
  • Sevdiği birinin ölümü
  • Boşanma
  • Tek ebeveyn tarafından büyütülmek
  • Özgüvensiz, yetersiz hissetmek:
  • Alkolün verdiği cesarete ihtiyaç duyan kişiler daha özgüvenli hissetmek ya da yaşadıkları utanç verici anları unutmak için alkole başvurur.
  • Depresyonda olan kişiler mutsuzluk hissetmemek için alkol tüketirler. Alkolün uyuşturucu etkisi depresyonun temelinde yatan sebeplerin bir süre unutulmasına, hissedilmemesine yol açar:
  • Ölüm
  • Ayrılık
  • İşsizlik
  • Yalnızlık
  • Aşırı korku hissedilen durumlardan sıyrılmak için alkolün gevşetici özelliğine başvuranlar vardır:
  • Yükseklik korkusu
  • Toplum içinde konuşmaktan çekinme
  • Arkadaş ortamı da kişinin alkole başlamasında rol oynar. Etrafındaki insanlar alkol tüketen biri bu ortama uyum sağlama adına alkole başlar.

Bu nedenler alkolizmi doğurur. Alkolizm sadece kişinin kendisini etkileyen bir bağımlılık değil. Ailesini ve hayatında olan herkesi olumsuz yönde etkileyen bir bağımlılıktır. Kişinin ailesi ve arkadaşlarıyla olan ilişkisine zarar veren alkolizm bırakılabilecek, tedavisi mümkün olan bir sorundur.

Alkol Nasıl Bırakılır? Alkol Bağımlılığı Tedavileri Nelerdir?

Kişi alkol tüketmediği zaman yoksunluk yaşamaya başladığında alkol bağımlılığı kendisini gösterir. Bu gibi durumlarda bağımlı olduğu belirgin olan kişilerin alkol bırakmaya kesin çözüm olan yollardan birini seçerek bu bağımlılıktan kurtulması mümkündür. Kişi alkolü bırakırken;

  • Öncelikle alkolik olduğunu ve bunun bir problem olduğunu kabul etmelidir.
  • Bir psikiyatriste danışarak kendisine uygun olan tedavi sürecine başlamalıdır.
  • Tedavi süreci boyunca kişi kendisine alkol tüketmeme konusunda güvenmiyorsa bu tedavi kliniklerde yatılı olarak da gerçekleşir.
  • En önemli aşama kişinin psikoterapi tedavisinden sonra yaşadığı dönemdir. Tedavi sonrası alkole geri dönmemesi kişinin bağımlılıktan kurtulduğunu gösterir.
  • Alkol bağımlılığı tedavisindeki en büyük sorumluluk kişinin kendisine aittir. Yoksunluk yaşadığı dönemlere yenilmeyerek tedaviye devam etmesi büyük önem taşır.

Bu şekilde gerçekleşen alkol bırakma süreci bağımlılığın şiddetine göre değişen tedavi biçimlerine sahiptir;

  • Psikoterapi: Hastanın ruhsal, zihinsel sağlığını iyileştirme amacı taşıyan psikoterapi yöntemi iletişim odaklı ilerleyen, davranışları inceleyen bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemde kişinin alkole olan zihinsel ve ruhsal bağlılığı silinmeye çalışır. Bu terapilerden sonra kişi yeniden alkol tüketimine başlamıyorsa bu, terapinin başarıyla sonuçlandığına işaret eder.
  • İlaç Tedavisi: Alkolizm ile mücadele ederken kişi yaşadığı yoksunluk haliyle baş edemiyorsa ilaçlı tedavi yöntemi denenen seçeneklerden biridir. Kişinin bağımlılığının ve duyduğu yoksunluk hissinin şiddetine göre doktor tarafından ilaç verilir. Fakat bu alkol bırakmaya kesin çözüm olmaktan uzaktır. Çünkü alkolizm zihinde bitirilmesi gereken, başka bir takviye ile örtülemeyen bir bağımlılıktır.
  • Biorezonans: Elektromanyetik dalgalar eşliğinde yapılan, kişinin vücudundaki enerji frekanslarına odaklanan bir yöntemdir. Bu yöntemde kişinin en fazla tükettiği alkol türlerinden örnek alınır. Biorezonans için özel hazırlanan ve geliştirilen cihazla vücuda elektromanyetik dalgalar gönderilir. Kişinin bağımlılığına göre değişen seansların sonrasında kişi alkol tüketimine karşı eskisi kadar yoğun bir istek duymaz.

Tedavi biçimleri bu şekilde olan alkol bağımlılığından tamamen kurtulmayı isteyen birinin bu süreç esnasında dikkat etmesi gereken bazı detaylar da mevcuttur.

Alkol Bırakma Sürecinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

alkol bırakmak için biorezonans

Aşırı tüketim ve yoksunluk hissetme durumunda ortaya çıkan alkol bağımlılığı bir hastalıktır. Bu yüzden tedavi sürecinde fiziksel bir hastalık sürecinde olduğu gibi hassasiyet göstermek gerekir. Alkol bırakmaya kesin çözüm olan yöntemlerin her birinde ortak olarak dikkat edilmesi gereken detaylar vardır;

  • Bağımlı ve tedavi olan kişinin alkol ile aynı ortamda olmamaya özen göstermesi gerekir.
  • Alkol kullanımının yerini dolduran bir faaliyet, hobi edinme sürecin daha hızlı ve sağlıklı gerçekleşmesine yardımcı olur.
  • Alkolik kişinin etrafındaki insanların iletişimi tedavi esnasında önem taşır. Kişiye bağımlılığın kötü bir şey olduğunu vurgulamak yerine bırakmanın ne kadar iyi olduğu anlatılmalı, gösterilmeli ve destek olunmalıdır.
  • Terapilerle gerçekleşen alkol bırakma süreci sabır ister. Kişi yoksunluk dönemlerinde sinirli, öfkeli ve hatta şiddete meyilli olma riski taşır. Bu yüzden fazladan terapi görmesi en iyi çözümdür.
  • Bağımlı kişinin alkol tüketirken kendisine ve çevresine verdiği zararın farkındalığını yaşaması gerekir. Bu sayede alkolün ona ne ölçüde zarar verdiğini anlar.

Psikolojik açıdan desteğin önemli olduğu alkol bırakma süreci kişinin azmi ve isteği ile başarıya ulaşır. Kişinin kendisi ile başlayan ve kendisiyle sonuçlanan bu sürecin daha verimli olması için faydalanabileceği en etkili yol da biorezonans yöntemidir.

Biorezonans ile Alkol Bağımlılığı Tedavisi

İnsan vücudu enerji yayan bir yapıya sahiptir. Biorezonans da bu enerjiye odaklanan, elektromanyetik dalgalar ve frekanslar aracılığıyla yapılan bir terapi biçimidir. Frekansların vücuda yayılması için özel, gelişmiş cihazlar kullanılmaktadır. Alkol bırakmaya kesin çözüm olan bu tedavi basit bir şekilde gerçekleşir.

Kişinin kendisine özel olarak yapılan tedavi bağımlılığın analizinden sonra başlar. Hastanın vücut tipi, kilosu, alkole olan düşkünlüğü, hangi alkolleri tükettiği, yoksunluk sürecine ne kadar dayanabildiği gibi ayrıntılar tedavi öncesi yapılan görüşmelerle ortaya çıkar. Hiçbir yan etkisi bulunmayan biorezonans belirlenen seans sayısı kadar uygulanır. Tedavi ilerledikçe kişinin alkole karşı olan iştahı yavaş yavaş kesintiye uğrar. Çünkü terapi esnasında yayılan dalgalar kişinin bu maddeye karşı olan iştahını söndürmek içindir.

Seanslardan sonra sık su içilmesi gereken ve duş alınması önerilen biorezonans kişinin alkolü hayatından çıkarması için en etkili çözümdür.

Biorezonans Yöntemi Alkol Bırakmaya Kesin Çözüm Sunar Mı?

alkol bırakmaya çözüm

Etkili bir yöntem olan biorezonans alkol bırakmaya kesin çözüm sunar. Kişinin alkole karşı hissettiği tüketim isteğinin yok olmasını sağlayan biorezonans sayesinde bu uzun ve sabır isteyen süreç daha hızlı verimli bir şekilde gerçekleşir.

Kişinin bağımlılığına göre değişkenlik gösteren biorezonans terapi yöntemi genellikle 3 ya da 6 seans sürer. Her seans ise yarım saat ile kırk dakika arasında değişiklik gösterir. Dört gün aralarla gerçekleşen biorezonans kişinin alkolün zararlarından kurtulmasına yardımcı olur.

Kararlı, pes etmeyen kişilerin tedavisi başarıyla sonuçlanır ve alkol hayatlarından tamamen çıkar. Koşuyolu Rezonans tarafından sunulan alkolü bırakma tedavisi kişinin daha sağlıklı bir hayata sahip olmasını sağlar. Alkolden uzak, daha sağlıklı bir vücut, daha mantıklı bir zihin ile hayata daha keyifli bir şekilde devam etmek mümkündür.

Bu gönderiyi paylaş

Leave a Reply

Bize Ulaşın

+90 216 545 45 55

Randevu Oluşturun

CAPTCHA image

Bu, spam’ı önlememize yardımcı olur, teşekkür ederiz.

Son Yazılar

Bize Ulaşın

+90 216 545 45 55

error: İçerik Koruması