Ruhsal Dengeleme Seansları ve Duygusal Beslenme
Doyma amaçlı yapılmayan, fizyolojik olan açlık hissini bastırma amacı bulunmayan her türlü yeme davranışı
duygusal yeme olarak adlandırılır. Çoğunlukla kişilerde bir durum veya duygu ile başa çıkma yöntemi olarak karşımıza çıkar. Mutsuz hissettiğimizde dolabı açıp yüksek kalorili bir yiyeceğe veya çikolataya yönelmemiz de bunun bir örneğidir.
Bunun dışında stres, öfke, endişe gibi duygu durumlarda da yemek yiyerek başa çıkma oldukça karşılaştığımız bir durumdur. Kliniğimizde kişilerin gıdalarla olan fizyolojik bağının dışında bu gıdalar ile kurulan duygusal bağ üzerine de çalışıyoruz. Biliyoruz ki kişide gelişen yanlış/sağlıksız yeme davranışı bireyi bütünsel olarak ele alıp çözümleyebileceğimiz bir durum ve ruhsal dengeleme seansları bu noktada oldukça önemli bir rol oynuyor.
Seansta Hedeflediklerimiz
Birbirini etkileyen/tetikleyen ve kısır bir döngü şeklinde gerçekleşen bir diyagram da olabilir. Seanslar öncesi ve sırasında sizin için duygusal yeme döngüsünü belirler ve yeme davranışı üzerinde durmaktan ziyade sizi duygusal yemeye iten duyguyu (örn stres, öfke) belirler ve bu duygu durum üzerinde, ruhsal dengeleme tekniklerimiz ile çalışır ve b davranışını kontrol altına almayı hedefleriz.
Sağlıklı Günler.
Uzm Klinik Psikolog Nesli Dönmez