Günümüzde herkes sağlıklı yaşam istiyor fakat bunu kısa zamanda az emekle yapmak istiyor. Bu nedenle her yıl farklı detoks programları, çaylar, ilaçlar, diyet ve egzersiz programları moda oluyor. 3 günde 3 kilo verdiren çorbalar, çaylar, ilaçlar size sağlık vermek yerine metabolizmayı allak bullak ederek sağlığınızı elinizden alıyor. Sağlıklı yaşam istersek aslında tam tersi oluyor.
Tabii ki sağlıklı yaşam sadece bu 7 maddeye bağlı değildir, ama düzenli bir hayatınızın olmasını istiyorsanız aşağıda sizler için sıraladığımız maddeleri hayat tarzı haline getirerek başlayabilirsiniz. İnsan biofiziksel, psikolojik, bilişsel ve sosyal sistemlerden oluşan bir bütündür. Bu nedenle fiziksel sağlıkla, ruhsal sağlık birbirinden ayrılamaz. Sağlığa bütüncül yaklaşılmalıdır.
Sağlıklı bir yaşam tarzı oluştururken size katkı sağlayabilecek birkaç önerimiz var.
1. Sağlıklı Beslenme: Sağlıklı yaşam tarzının tartışılmaz ilk maddesi sağlıklı beslenmedir. Beslenme hem fiziksel hemde ruhsal sağlığı etkilemektedir. Beslenmenizden şeker, gluten ve paketli ürünleri çıkarmalısınız. Şeker, gluten ve katkı maddeleri bağırsak florasını bozarak geçirgen bağırsak dediğimiz duruma neden olur ve bunun sonucunda halsizlik, yorgunluk, algının azalması, vücut ağrıları, sıkıntılı duygusal durum ve birçok kronik hastalık ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle sağlıklı yaşam tarzının ilk adımında mutfak alışkanlıklarınız değişmelidir. Şeker ve gluten içerikli ürünlere hayır diyemiyor, bu gıdalara karşı duygusal yeme hissediyorsanız biorezonans terapileride size destek olacaktır.
2. Egzersiz/Esneme: Egzersizin kas kuvvetini, dayanıklılığını, esnekliğini arttırma, kiloyu azaltma ve korumanın yanı sıra kardiyovasküler hastalık riskini azaltma, kan yağ ve glikoz düzeylerini düşürme, psikolojik durumu ve uyku kalitesini düzeltme, kemik mineral yoğunluğunu arttırma, bazı kanser tiplerini ve kronik ağrıyı azaltma gibi birçok olumlu etkileri vardır.
3. Düzenli kan tahlili yaptırmak: Vücudunuzdaki eksiklikler veya fazlalıklar tüm metabolizmayı etkiliyor. Düzenli kan tahlili yaptırıp doktor kontrolünde eksikliklerin tamamlanması sağlığınızı destekleyecektir.
4. Nefes egzersizleri: Gün içerisinde düzenli olarak yapacağınız nefes egzersizleri kan basıncınızın dengelenmesinde, uykularınızın düzenlenmesinde ve stres düzeyinin azalmasında yardımcı olmaktadır. Nefes egzersizleri depresyon, panik atak ve anksiyete gibi ruhsal rahatsızlıklarda da destek olarak kullanılmaktadır.
5. Uçucu yağlar: Gün içerisindeki koşuşturma sonunda lavanta gibi uçucu yağlar sizi sakinleştirir ve uykuya dalmanızı kolaylaştırır.
6. Bitki Çayları: Kahvaltınızda siyah çay seviyor olabilirsiniz ama gün içerisinde bir bardak bitki çayını da bizce alışkanlık haline getirirseniz çok fayda göreceksiniz. Rahatlamaya ihtiyacınız varsa melisa, papatya; sindirim probleminiz varsa rezene veya ödem probleminiz varsa yeşil çay gibi çaylar size destek olacaktır.
7. Düzenli Uyku: Uyku esnasında salgılanan melatonin hormonu hem kaliteli bir uyku için hem de bizi kanser başta olmak üzere kronik birçok hastalıktan korumaktadır. Sağlıklı bir hayatın olmazsa olmalarının başında, kaliteli ve düzenli uyku da yer almaktadır. Kaliteli uyku için uyuduğunuz alanın havalandırılması ve karanlık olması büyük önem taşımaktadır.